Sociālās drošības sistēma Latvijā - Uzare, Annija (Latvijas Universitāte, 2015)
Sociālās drošības sistēmas veidošanos Latvijā ietekmējusi gan Padomju savienības sastāvā atrodoties gūstā, gan Rietumeiropas pieredze, īpaši ar pielāgošanos starptautiskajiem dokumentiem. Darba pirmā daļa veltīta vēsturiskās situācijas izpētei un sociālo drošības sistēmu ietekmējošajiem faktoriem. Otrajā daļā pētīts Latvijas drošības sistēmas institucionālo ietvaru, trešajā daļā vērtēts Latvijas iedzīvotāju labklājības līmenis. Ceturtā un piektā daļa veltīta sociālās drošības sistēmas izvērtējumam un pašvaldības darbības piemēra analīzei.

Social welfare system in Latvia developed in impact of period spent in Soviet Union and in impact of adapting experience of Western Europe countries, especially significant is adaption of international laws and regulations by joning EU. First part of this research is dedicated to the history of socialwelfare in Europe and Latvia, and highlighting factors impacting social welfare systems. Second part examines laws and regulations in Latvia which affects social service. Third pard is dedicated to welfare of residents. Forth and fifth parts of the research explores social welfare system and examines an example of social service realisation in local government.
System of Social Guarantee in Latvia
Keywords: Ekonomika; Sociālā drošība; Sociālās drošības sistēma; Sociālā apdrošināšana; Sociālie pabalsti; Sociālie pakalpojumi