Latvijas Republikas budžetu sistēma - Guļecka, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2009)
Diplomdarbs sastāv no ievada, trim nodaļām un secinājumiem un priekšlikumiem. Darbā tēma ir Latvijas Republikas budžetu sistēma. Diplomdarba mērķis ir analizēt valsts kopbudžetu par laika periodu no 2005.līdz 2008.gadam, salīdzināt izmaiņas budžeta ieņēmumos un izdevumos dotajā periodā, kā arī dot priekšlikumus budžeta sistēmas pilnveidošanai. 1. nodaļā ir izklāstīta teorētiskā informācija par Latvijas valsts budžetu. 2. nodaļā ir budžeta fiskāla apskata analīze. 3.nodaļā ir budžeta ieņēmumu analīze. Darbs ietver 17 attēlus un 21 tabulas. Diplomdarba svarīgākie secinājumi ir: valsts budžets ir ienākumu un izdevumu tāme valsts budžets nodrošina valsts funkciju veikšanu un ekonomisko attīstību galvenie ienākuma avoti valsts budžetā ir ienākuma nodokļi, sociālo apdrošināšanu iemaksas, īpašuma nodokļi un citi nodokļi un nodevas ar budžeta starpniecību valdība var iedarboties uz preču, darba, naudas tirgu un risināt sociālās problēmas sabiedrībā budžeta ienākumi un izdevumi ar katru gadu kļūst lielāki, līdz ar to palielinot ekonomisko attīstību.

Diploma work contains of foreword, three basic parts, conclusion and suggestions. Works theme is a budget system of the Republic of Latvia. Diploma works aim is to compare content and gist of the budget system, analyze budget in period of cover 2005 – 2008 years and to give suggestions in budget system development. 1st part contains of theoretical information about the budget of the republic of Latvia 2nd part contains of theoretical fiscal report analysis 3rd part contains of analysis of budgets receipts Diploma work contains of 17 images and 21 charts. Diploma works main conclusions are: •government budget is estimation of receipts and expenditures •government budget is a guaranteeing of government function performance and progress in economics •main channels of receipts are income taxes, social insurance payments, property taxes and other taxes and dues •government can affect market of goods, work, money and also can solve social problems of society with ili help of the budget •Budgets receipts and expenditures increase year by year, increasing economics progress by that.
Government budget system of Latvian Republic
Keywords: Finanšu menedžments