Analītisko ierakstu izveides praktiskie un teorētiskie aspekti Latvijas augstskolu bibliotēkās - Ranka, Sandra (My University, 2007)
Rakstā aplūkoti analītiskās bibliografēšanas teorētiskie aspekti, analītiskās bibliografēšanas vēsture Latvijā, standartu un noteikumu lietošana analītiskajā aprakstā, ierakstu izveide MARC formātā un analītisko bibliogrāfisko ierakstu izveide un tās problēmas Latvijas augstskolu bibliotēkās.
Keywords: Analītiskā bibliogrāfija; Apraksta standartu un noteikumu lietošana