Augsta riska investīcijas fondu darbības proincipi un attīstības ispējas Latvijā - Sergejevs, Valērijs (Latvijas Universitāte, 2009)
Darbs aplūko augsta riska fondu darba principus un to attīstības iespējas Latvijā. Darba mērķis- atklāt augsta riska fonda jēdzienu, kā maza un vidēja biznesa finansējuma efektīvu mehānismu Latvijā, izsekot augsta riska biznesa attīstības tendences relatīvi finanšu resursu izkārtojuma un virziena uz zinātniska satura, produktu attīstību, kuri sekmēs augsta riska tirgus paplašinājumu Latvijā. Autors aplūko un analizē ekonomisko situāciju Latvijā, apraksta augsta riska kapitāla kompānijas vērtības novērtējuma metodes, stāsta par investīciju kritērijiem un fondu darba procesiem. Darbā ir aplūkots fonda darba princips, kur ir atklāti investējamo kompāniju parametri un kompāniju izkārtojuma varianti pa iekšēju ienākumu, kā arī finansiāla fonda dinamika un daivu vērtība kompānijās. Tika veikts SWOT analīze. Darbs sastāv no 95 lp., 5 att., 10 tab.

The work examines principles of venture funds work and their development possibility in Latvia. Purpose of work- to expose the concept of venture fund, as a small and middle business effective financing mechanism in Latvia, to examine of venture business regarding to redistribution and direction of financial resources trends on development of scientific, ability to compete products which will be instrumental in expansion of venture market. The author examines and analyses an economic situation in Latvia, describes estimation methods of venture capital company’s value, investment criteria and work processes of the venture funds. The fund work principle is considered in detail, where the parameters of the invested companies and variants of distributing are exposed on an internal profitableness, and also fund financial dynamics and shares cost of companies. The SWOT analysis is included. The work consists of 95 p., 5 pic., and 10 tab.
Principles of Operations and Possibilities of Developing High Risks Investment Funds in Latvia
Keywords: Ekonomika