Defises, domuzīmes un slīpsvītras lietojums mūsdienu latviešu rakstu valodā - Augule, Ginta (Latvijas Universitāte, 2013)
Latviešu literārās rakstu valodas normas paredz noteiktus likumus pieturzīmju lietojumā. Bakalaura darbā „Defises, domuzīmes un slīpsvītras lietojums mūsdienu latviešu rakstu valodā” ir pievērsta uzmanība trīs interpunkcijas zīmju – defises, domuzīmes un slīpsvītras – lietojumam. Pētnieciskā darba teorētiskajā daļā apkopota un sistematizēta informācija par defises, domuzīmes un slīpsvītras vēsturisko attīstību, kā arī par lietojumu mūsdienu interpunkcijā, raugoties no normatīvā viedokļa. Pētot periodiskajos izdevumos, daiļliteratūrā, zinātniskajos un lietišķajos tekstos atrodamo valodas materiālu, tiek analizēts defises, domuzīmes un slīpsvītras lietojums mūsdienu latviešu rakstu valodā, konstatējot literāros un neliterāros gadījumus attiecībā pret literārās valodas normām.

Latvian literary written language norms define certain rules of punctuation use. In the Bachelor work „Dashes, hyphens and slashes use of the modern Latvian language article” focuses on three punctuation marks – dashes, hyphens and slashes – use. Theoretical part of the research work summarized and systematized information about the dashes, hyphens and slashes, also there is the information about historical development of these punctuation marks and the use in the modern Latvian language article, from a legislative point of view. In the researching periodicals, fiction, scientific and pragmatic, there is analyzed dashes, hyphens and slashes use of modern written Latvian language, finding literary and non-literary case against the norms of literary language.
A Hyphens, Dashes and Slashes in a Standard Latvian
Keywords: Filoloģija