NATO klātbūtne Latvijā latviešu un krievu mediju skatījumā - Kolobova, Poļina (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir NATO klātbūtne Latvijā latviešu un krievu mediju skatījumā. Pētījuma problēma ir divu kopienu dažādais skatījums uz drošības problēmu un mediju attieksme pret NATO klātbūtni Latvijā. Darba mērķis ir noskaidrot, kā atšķiras latviešu un krievu mediju nostāja NATO jautājumā. Darba uzdevumi ir aprakstīt NATO klātbūtnes palielināšanas gaitu Latvijā pēc Velsas un Varšavas samitiem, atlasīt rakstus par 2017. gadu, izanalizēt publikāciju saturu. Par teorētisko bāzi darbā tiek izmantotas piekrišanas ražošanas un “rāmēšanas” teorija, atturēšanas teorija. Darbā izmantotā metodoloģija ir gadījuma analīze ar kvantitatīvās un kvalitatīvās kontentanalīzes palīdzību. Darbā ir pētīti seši Latvijas laikraksti: “Dienas Bizness”, “Diena” un “Latvijas Avīze” latviešu valodā, “Bizness&Baltija”, “MK-Latvija” un “Segodņa” krievu valodā.

The topic is Latvian and Russian speaking media perception of NATO enhanced forward presence in Latvia. The problem is perception of security issues among two language communities and media attitude towards NATO presence in Latvia. The objective is to find out how differs Latvian and Russian language media approach regarding NATO military presence. Tasks are: to describe NATO presence in Latvia after Wales and Warsaw summit; to select articles devoted to NATO; to analyze chosen content. As theoretical basis manufacturing consent, framing theory, deterrence concept was chosen. Research methodology is case-study along with quantitative and qualitative content analysis. Articles of six Latvian newspapers were examined: “Dienas Bizness”, “Diena”, “Latvijas Avīze” in Latvian, and “Bizness&Baltija”, “MK-Latvija”, “Segodņa” in Russian.
Perception of NATO presence in Latvia in Latvian and Russian language media
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); NATO klātbūtne; mediji; rāmējums; atturēšana