Flanelogrāfa izmantošanas iespējas vārdu krājuma paplašināšanai 3-4 gadu veciem bērniem - Lušņicka, Kristina (Latvijas Universitāte, 2024)
Darba temats: Flanelogrāfa izmantošanas iespējas vārdu krājuma papildināšanai 3-4 gadu veciem bērniem Darba autors: Kristina Lušņicka Vadītājs: Dr.paed. Baiba Kaļķe Darba apjoms: Pētījuma mērķis: izpētīt 3-4 gadus vecu bērnu vārda krājuma papildināšanas iespējas, izmantojot flanelogrāfu. Darbs sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā nodaļā ir aprakstītas teorētiskās nostādnes par 3-4 gadu vecu bērnu vārdu krājumu, to attīstību un pilnveidošanas iespējām. Otrajā nodaļā ir aprakstīta flanelogrāfa nozīme un iespējas vārdu krājuma paplašināšanā. Trešajā nodaļā ir aprakstīta pedagoģisko situāciju modelēšana jeb piedāvāts aktivitāšu klāsts 3-4 gadu veciem bērniem vārdu krājuma paplašināšanai, izmantojot flanelogrāfu. Nodaļā minētās aktivitātes pētījuma ietvaros ir ieviestas ikdienā, lai veicinātu pozitīvu dinamiku bērnu attīstībā. Atslēgas vārdi: Flanelogrāfs, 3-4 gadus veci bērni, vārdu krājums

The topic of the work: Possibilities of using flannelograph for supplementing the vocabulary of 3-4-year-old children Author of the work: Kristina Lušņicka Manager: Dr. paed. Baiba Kaļķe Workload: The purpose of the study: to investigate the possibilities of supplementing the vocabulary of 3-4-year-old children using the flannelograph. The work consists of three chapters. The first chapter describes the theoretical principles of the vocabulary of 3-4-year-old children, their development and improvement. The second chapter describes the importance of the flannelograph and possibilities of it in expanding the vocabulary. The third chapter offers and describes a range of possible activities using the flannelograph for 3-4-year-old children to expand their vocabulary. The activities mentioned in the chapter within the framework of the study have been implemented on a daily basis in order to promote positive dynamics in the development of the children. Key words: Flannelograph, 3-4-year-old children, vocabulary
Possibilities of using flannelograph for supplementing the vocabulary of 3-4-year-old children
Keywords: Izglītības zinātnes; Flanelogrāfs; 3-4 gadus; veci; bērni; vārdu