Pjērs Burdjē un Arturs Danto: habitus un mākslas beigu estētika - Matuzele, Līva (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darbā „Pjērs Burdjē un Arturs C. Danto: habitus un mākslas beigu estētika” tiek aplūkotas mākslas nākotnes perspektīvas A. Danto mākslas beigu estētikā, kas paredz mākslas vienotā vēsturiskās attīstības naratīva beigas un plurālisma pastāvēšanu mākslas pasaulē. Lai apzinātos kā mākslas uztvere notiek pēc mākslas vēsturiskā naratīva beigām, tiek apskatīts Burdjē jēdziens habitus, kas analizē indivīda, sabiedrības un noteiktās jomas attiecības. Caur šiem abiem jēdzieniem darba nobeigumā tiek modelētas pārmaiņas iespējamajā mākslas pasaules virzībā pēc mākslas vēsturiskā naratīva beigām.

This master’s thesis offers a view on the possible development in art world after Arthur Danto’s proclaimed end of the art that embodies the end of undivided historical narrative and provides art world with pluralism. To understand how the development of art under these conditions is possible thesis offers analysis of Pierre Bourdeu’s concept habitus, that shows the relation between individual, society and certain field, in this case- art world. The possible ways of art world development after the end of the historical narrative are modeled through these concepts at the end of thesis.
Pierre Bourdieu and Arthur Danto: Habitus and the Aesthetics of the End of Art
Keywords: Filozofija