Ēnu ekonomika - Lucenkova, Marina (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir „Ēnu ekonomika ”. Izvēlētās tēmas aktualitāti nosaka to, ka mūsdienu Latvijā ēnu ekonomika ir kļuvusi par vienu no nopietnākajām un grūti atrisināmajām problēmām. Problēmu aktualitāte, nepietiekoša teorētiskā un praktiskā izstrādātība noteica pētījumma tēmas izvēli, tās mērķus un uzdevumus. Bakalaura darba mērķis ir tendenču analīze ēnu ekonomikas attīstībā Latvijā un rekomendāciju izstrāde tās samazināšanai.

Topic of the Bachelor's Thesis is „The Shadow Economy”. Actuality of the topic of research is determined by the shadow economy in Latvia becoming one of the most serious and difficult problems to be resolved. Actuality of problems and insufficient theoretical knowledge and practical skill has determined the choise of topic of thesis, its objectives and tasks. The aim of this Thesis is the analysis of trends in development of the shadow economy in Latvia and proposals making for its reduction.
Shadow Economy
Keywords: Ekonomika