Jeļenas Eltangas romāna "Zilganās kazenes bēgšana” kā kultūrmarginalitātes izpausme. - Rasskazova, Anna (Latvijas Universitāte, 2012)
Rasskazova Anna Jeļenas Eltangas romāna „Zilganās kazenes bēgšana” kā kultūrmarginalitātes izpausme: bakalaura darbs. – Rīga, 2012. – 33.lpp. Bakalaura darbs ir veltīts kulturmarginalitātes pētījumam mūsdienu krievu literatūrā. Balstoties uz Jeļenas Eltangas romāna „Zilganās kazenes bēgšana” materiāliem tika veikta salīdzinoša analīze starp interneta-blogiem un daiļliteratūru, balstoties uz kontentanalīzes metodiku tika noteiktas galvenās romāna tēmas. Īpaša uzmanība tika veltīta žanra marginalitātes problēmai, konkrēti romānam-blogam un literāro formulu esamību tajā. Darbs ir sadalīts divās daļās. Pirmajā daļā tiek izklāstīti galvenie teorētiskie jautājumi, nepieciešami pētījuma veikšanai, otrajā, pakāpeniski, saskaņā ar uzstādītiem uzdevumiem tiek veikta teksta analīze. Pētījums var ieinteresēt filologus, kuri nodarbojas ar līdzīgu problemātiku, kā arī visus lasītājus ieinteresētus šajā jautājumā. ATSLĒGAS VĀRDI dienasgrāmata, blogs, marginalitāte, masu literatūra, literāras formulas

Rasskazova Anna The Novel Blackberry Shoot by Elena Eltang as Manifestation of Cultural Marginality: bachelor thesis. – Riga, 2012. – 33 p. Bachelor thesis is devoted to the study of cultural marginality in modern Russian literature. Based on the novel by Elena Eltang “Blackberry Shoot” is made the comparative analysis between internet blogs and fictional literature, using the methodology of content analysis are identified the main themes of the novel. Special attention is paid to the problem of marginalization of the genre, particularly novel-blog and presence in them of literary formulas. The thesis consists of two parts. In the first part are being described the main theoretical questions, necessary for the study, in the second part, is made a consistent analysis of the text, according to set goals. The study may interest philologists working with the similar issues, as well as all readers interested in this subject. KEY WORDS diary, blog, marginality, mass literature, literary formulas
The Novel "Blackberry Shoot" by Elena Eltang as Manifestation of Cultural Marginality.
Keywords: Valodniecība