Darba organizācija valsts iestādē - Jakimenko, Igors (Latvijas Universitāte, 2009)
Darbā sniegts ieskats likumā „Par Valsts ieņēmumu dienestu”, kurš nosaka iestādes uzdevumus nodokļu administrēšanā, muitas politikas īstenošanā un likumpārkāpumu atklāšanā valsts ieņēmumu jomā, kā arī nosaka iestādes uzbūvi un darbības principus. Ir aprakstīta Valsts ieņēmumu dienesta izveidošana un pārvalde, kurā strādāju – Informātikas pārvalde. Darbā aprakstīti darba organizācijas vispārīgie principi un darba organizācija VID un Informātikas pārvaldē. Tālāk seko programmatūras, kas palīdz darba organizācijā - Microsoft SharePoint Services apraksts un tās atklātā koda alternatīvas – dotProject apraksts. Sniegts ieskats praktiskā darbā ar Microsoft SharePoint Services. Tālāk darbā ir aprakstīta Informātikas pārvaldē veiktā aptauja par SharePoint Services izmantošanu, tās jautājumi un iegūtie rezultāti un ir atrodama prezentācija, kuras mērķis ir popularizēt Microsoft SharePoint Services. Darba noslēgumā ir aprakstīta darba organizācija sadarbības uzņēmumos, balstoties uz izveidoto un tiem nosūtīto jautājumu sarakstu.

This graduation paper gives insight into law “On State Revenue Service”, which determines duties of this state institution in administration of taxes, implementation of customs policy and disclosure of violations of law in state revenues, it also determines structure and operation principles of service. Formation of State revenue service and department I work in – IT department are described. General principles of work management and work management in service and IT department are also described. Further in this graduation paper software which assists in work management is described - Microsoft SharePoint Services and its open source alternative – dotProject. Insight into practical work with Microsoft SharePoint Services is given in the middle part of this graduation paper. Further in this graduation paper a survey about usage of SharePoint Services in IT department with its questions and results is described, there also is a presentation, which purpose is popularization of Microsoft SharePoint Services. Based on list of questions sent to collaboration companies, work management in these companies is described in the final part of this graduation paper.
Management in state institution
Keywords: Datorzinātne