Jāņa Asara personības un literārās darbības raksturojums - Hūns, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darbā „Jāņa Asara personības un literārās darbības raksturojums” ietilpst informācija par Jāņa Asara biogrāfiju, izglītību, profesionālo darbību, sociāli politisko darbību, uzskatiem, personības īpatnībām, un nāves apstākļiem, šīs informācijas raksturojums, Jāņa Asara darbības vērtējums un galveno tendenču atspoguļojums aktuālajā literatūrkritikā, literatūrteorētisko rakstu raksturojums, un sabiedriski politiskiem jautājumiem veltīta raksta interpretējums, kas palīdz izpētīt un saprast Jāņa Asara viedokli, personības attīstību, galvenos darbības virzienus un viņa devumu latviešu publicistikā un literatūrkritikā. Darba mērķis ir, apkopojot izmantotos materiālus, sniegt objektīvu Jāņa Asara personības un literārās darbības raksturojumu. Iegūtie rezultāti liecina par Jāņa Asara nozīmīgumu latviešu literatūras attīstībā.

Master’s work „Characterization of the Personality and Literary Activity of Janis Asars” consists of information about Janis Asars’s biography, his education, professional and socially politic activity, points of view, features of personality and conditions of his death, disposition of this information, evaluation of activity and main tendencies of current literal criticism, characterization of literal critiques and interpretation of socially politic contribution, which helps to explore an opinion of Janis Asars, his charachter’s development, main directions of his activity and contribution to latvian journalism and literal criticism. The work’s objective is to offer an objective disposition of the personality and literal activity of Janis Asars. Obtained results gives evidence of significance of Janis Asars in latvian literal criticism.
Characterization of the Personality and Literary Activity of Janis Asars
Keywords: Filoloģija