Pētera Šmita sarakste ar latviešu un lietuviešu filologu, etnogrāfu Eduardu Volteri - Шмидт, Петр; Šmits, Pēteris (My University, 1915)
Vēstulē P. Šmite pateicas par saņemtajiem materiāliem, lūdz atsūtīt citus, arī pazaudēto "Литовские свадебные народные песни = Lietuviškos svotbinės dajnos", kuras pierakstījis Antanas Juška (Антон Юшкевич), kā arī spriež par dažādu vārdu, piemēram, "bajārs" u.c. parādīšanos latviešu tautas folklorā, salīdzina tos ar citām valodām.
Многоуважаемый Эдуард Александрович
Переписка Петра Шмидта с латышским и литовским филологом и этнографом Эдуардом Волтером
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; kultūrvēsture; valodniecība; folklora; Bīlenšteins Augusts (1826-1907); Bielenstein August Johann Gottfried (1826-1907); Juška Antanas (1819-1880); Юшкевич Антон (1819-1880); Погодин Михаил Петрович (1800-1875); Крюгер Ян (1851-1924); Krodznieks Jānis (1851-1924); Krügers J. (1851-1924); Биленштейн Август Иоганн Готфрид (1826 -1907); история культуры; языкознание; фольклор; Волтерис Эдуапрдас (1856-1941); Volters Eduards (1856-1941); Volteris Eduardas (1856-1941)