SIA „Lacsed” finanšu stāvokļa novērtējums un attīstības iespējas - Kažoka, Rūta (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma ir SIA „Lacsed” finanšu stāvokļa novērtējums un attīstības iespējas. Autore kā darba mērķi ir izvirzījusi novērtēt uzņēmuma SIA „Lacsed” finansiālo stāvokli, pielietojot finanšu analīzi, un, balstoties uz iegūtajiem rezultātiem, novērtēt aizņēmuma saņemšanas iespējas no kredītiestādes uzņēmuma tālākai attīstībai. Darbs sastāv no trijām nodaļām, pirmajā nodaļā autore iepazinās ar finanšu analīzes teorētisko informāciju, lai izprastu tās būtību, mērķus un uzdevumus. Otrajā nodaļā autore apskatīja un aprakstīja informāciju par finanšu analīzes rādītājiem. Bet darba pēdējā nodaļā tika veikta SIA „Lacsed” finanšu stāvokļa novērtējums un izteikti secinājumi par aizdevuma saņemšanas iespējām no kredītiestādes uzņēmuma attīstībai. Bakalaura darbs apjoms ir 73 lpp, tas sastāv no ievada, 3 nodaļām un 16 apakšnodaļām, kurās ietverti 13 attēli un 10 tabulas, secinājumiem, priekšlikumiem, izmantotās literatūras avotu saraksta un 5 pielikumiem. Atslēgvārdi: finanšu stāvokļa novērtējums, finanšu koeficienti, attīstības iespējas, aizdevuma saņemšanas iespējas.

The bachelor theme is SIA „Lacsed” financial situation assessment and development apportunities. The author of bachelor target has advance to evaluate SIA „Lacsed” finansial situation, apply financial analysis, and based of the results, evaluate apportunities SIA „Lacsed” take loan from bank of company development. The bachelor consist of three chapters, first chapter author introduce of financial analysis theoretical information, to understand those essential, aim, tasks. In second chapter author viewed and discribed information of financial analysis indicators. But third chapter executed SIA „Lacsed” financial situation analysis and make conlusions of company’s apportunities to take loan from bank. The amount of bachelor is 73 pages – introduction, 3 chapters and 16 sub-sections, containing 13 pictures and 10 charts, conclusins, proposals, the list of sources and 5 appendixes. Key words: financial situation assessment, financial rations, development apportunities, apportunities of take loan.
SIA „Lacsed” financial situation assessment and development apportunities
Keywords: Ekonomika; Finanšu stāvokļa novērtējums; finanšu koeficienti; attīstības iespējas; aizdevuma saņemšanas iespējas