Biznesa procesu un IT sistēmu modelēšana bankā - Ščičko, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2009)
Biznesa procesu un IT sistēmu modelēšanai ir ļoti liela nozīme programmatūras izstrādē. Tā palīdz pārvaldīt sarežģītu un apjomīgu sistēmu izstrādi un to funkcionalitātes attīstību, paaugstina izstrādes efektivitāti. Šobrīd ir pieejamas vairākas metodes un tehnoloģijas, kas ļauj būvēt šādus modeļus un modeļu savstarpēju mijiedarbību. Maģistra darba mērķis ir izpētīt un izvēlēties piemērotākos UML līdzekļus bankas biznesa procesu un to atbalstošo IT sistēmu modelēšanai, ko piedāvā Enterprise Architect modelēšanas rīks, kā arī izstrādāt metodiku doto modeļu būvēšanai. Darbā tiks aplūkotas modeļu priekšrocības un problēmas, kas var rasties izstrādājot biznesa procesu, IT sistēmu un to savstarpējas mijiedarbības modeļus.

The Abstract Modeling of business processes and IT systems has become a very important step in software development. It helps to manage development of complicated and bulky systems and improvement of those systems, and to raise development efficiency. There are several methods and technologies for constructing such models and their collaboration. The purpose of the Master paper is to investigate and to choose the most appropriate UML facilities for bank business process and supporting IT system modeling, from those that are available in Enterprise Architect modeling tool, and to develop a methodology for construction if those models. The advantages of different models and problems arising during construction of business process, IT system and their collaboration models are discussed in the paper as well.
Bank business processes’ and IT systems’ modeling
Keywords: Datorzinātne