Priedaines lagūnezera nogulumu uzkrāšanās apstākļi - Zaube, Āris (Latvijas Universitāte, 2012)
Āris Zaube, 2012. Priedaines lagūnezera nogulumu uzkrāšanās apstākļi. Latvijas Universitāte, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte. Rīga. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt Slēperu purva nogulumus, lai varētu sīkāk un precīzāk aprakstīt Priedaines paleozera nogulumu uzkrāšanās apstākļus, izmantojot karsēšanas zudumu metodi, augu makroatlieku analīzi un, izpētot botāniskā sastāva iepriekš iegūtos datus, veikt datu salīdzināšanu un interpretāciju. Darbā sniegts apraksts par metodēm, kuras izmantotas pētījumā, un atspoguļoti rezultāti, kas iegūti Slēperu purva nogulumu un laboratorijas pētījumos. Salīdzinot nogulumu griezumus no Priedaines lagūnas purva un Slēperu purva, var secināt, ka, neskatoties uz to, ka šie purvi robežojas un to sākotnējā veidošanās ir līdzīga, tomēr vēlāk to attīstība būtiski atšķiras. Pētniecisko daļu sastāda bakalaura darbā izmantoto materiālu un metožu apraksts, augu makroatlieku rezultāti, karsēšanas zudumu analīžu rezultāti un to interpretācija. Bakalaura darbs satur: 49 lappuses, 17 attēlus, 1 tabulu un 5 pielikumus. Atslēgas vārdi: lagūnu ezeri, Slēperu purvs, augu makroatlieku analīze, karsēšanas zudumu analīze,

Āris Zaube, 2012. Sedimentary environment in the Priedaine lagoonal lake, University of Latvia, Faculty of Geography and Earth Sciences. Aim of the Bachelor thesis is to investigate the Slēperu mire sediments in order to describe sediment accumulation conditions of Priedaine palaeolake. Methods that were used: loss of ignition (LOI) method, plant macroremain analysis and determination of the botanical composition, the data comparison and interpretation. Thesis describes the applied methods and present the results obtained from Slēperu marsh sediments and laboratory studies. Comparing sediment sequences from Priedaine lagoon and Slēperu mire, it can be concluded that, despite the fact that these marshes are bordering, and their original formation is similar, later their development significantly differ. Research part of bachelor thesis consists of description of the materials and methods that are used in the studies plant macroremain analysis results, loss results of loss on ignition and their interpretation. Bachelor thesis include; 49 pages, 17 figures, 1 table & 5 appendix Key words: lagoonal lakes, Slēperu mire, plant macroremain analysis, loss on ignition analysis (LOI)
Sedimentary environment in the Priedaine lagoonal lake
Keywords: Ģeoloģija