Lasītprasmes attīstīšana matemātikas mācību procesā - Galine, Katerīna (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbā „Lаsītprаsmes аttīstīšаna mаtemātikas mācību procesā” tiek aprakstīta skolēnu lаsītprasme, metodes stratēģijas lasītprasmes attīstīšanai un piedāvāti uzdevumi un ieteikumi lаsītprasmes аttīstīšanai mаtemātikas stundās. Ar mērķi - pilnveidot skolēnu lаsītprasmes matemātikas mācību procesā, tika izstrādāts skolotāju atbalsta materiāls. Darbs sastāv no 3 nodaļām: 1. nodaļā tiek aprakstīta lasīšanas prasme, 2. nodaļā matemātikas mācību procesā nepieciešamās lasītprasmes, 3. nodaļā tiek piedāvāti uzdevumi lasītprasmes attīstīšanai gan pamatskolas, gan vidusskolas skolēniem, matemātikas mācību procesā.

Diploma work “Development of literacy in mathematics learning process” has been described student’s literacy skill and offered tasks to improve it in mathematics. Thinking about improvements of this skill, there has been developed teachers support material for lessons. Work consists of four chapters: 1. chapter clarified what is literacy; 2. chapter clarified which reading skills are necessary in math, in 3. chapter are offered tasks for the development of literacy in both primary, and secondary students in mathematics.
Development of literacy in mathematics learning process
Keywords: Pedagoģija; lasītprasme matemātikā; matemātika; lasītprasme; matemātikas mācību process