Kredītinformācijas biroja izveides projekts - Lopatina, Irina (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba „Kredītinformācijas biroja izveides projekts” mērķis ir, pamatojoties uz individuālā darījuma kredītriska izpēti, veicināt efektīvas kredītriska pārvaldīšanas sistēmas izveidi Latvijas komercbankās. Maģistra darbs ietver situācijas analīzi Latvijas kreditēšanas tirgū un pētījumu par problemātiskiem momentiem kredītriska pārvaldīšanas jomā, īpašu uzmanību pievēršot individuālā aizņēmēja (privātpersonas) analīzei un kredītspējas novērtēšanai. Pētījuma procesa ietvaros tiek identificēta problēma: Latvijā nav nodrošināta iespēja elektronisko datu apmaiņai vienotā sistēmā par personas pozitīvo un negatīvo kredītvēsturi, kā arī spēkā esošajām saistībām. Problēmas risināšanai darba autore izstrādā projektu, kura ietvaros tiek izveidota akciju sabiedrība (kredītinformācijas birojs) un izstrādāta kredītinformācijas apmaiņas informācijas sistēma. Darba apjoms ir 81 lappuses, tajā skaitā 44 pielikumi, 17 tabulas un 8 attēli. Izstrādājot maģistra darbu, izmantoti 36 literatūras un informācijas avoti.

The aim of the Master's thesis „Development Project of Credit Bureau” is, based on the research of individual transaction credit risk, to promote the establishment of the effective credit risk management system in Latvian commercial banks. The Master's thesis includes analysis of the current situation on the Latvian lending market as well as the research on the credit risk management problems, focusing on the individual borrower (individuals) analysis and assessment of creditworthiness. The following problem was identified based on the research: In Latvia there is no possibility of an electronic data exchange in a single system, including positive and negative credit history of each individual, as well as the existing commitments. In order to solve the problem the author developed a project, which includes the set up of the joint stock company (credit bureau) and development of the credit information exchange system. The Master's thesis consists of 81 pages, including 44 annexes, 17 tables and 8 pictures. Developing the Master's thesis, the author used 36 used literature and information sources.
Development Project of Credit Bureau
Keywords: Vadībzinātne; kredītinformācijas birojs; projektu vadīšana; informācijas sistēma; kredītspēja