SAP Screen Personas 3.0 administrēšanas rīku un utilītprogrammu izstrāde - Bondarenko, Vadims (Latvijas Universitāte, 2016)
„SAP Screen Personas 3.0” ir „SAP SE” kompānijas izstrādāta sistēma, kas ir paredzēta SAP transakciju izskatu mainīšanai, izmantojot personalizētus ekrānus. Dotā tehnoloģija ļauj ne tikai atjaunināt lietotāja darba vidi atbilstoši mūsdienu lietotāja saskarnes standartiem, bet arī personalizēt konkrētas SAP transakcijas, ņemot vērā kā un kādiem nolūkiem lietotājs tās izmanto. Viena no sistēmas galvenajām komponentēm ir administrēšanas transakcija, kurā, izmantojot pieejamus administrēšanas rīkus un utilītprogrammas, lietotājs ar administratora tiesībām var veikt nepieciešamās operācijas ar personalizētiem ekrāniem un citiem „SAP Screen Personas 3.0” sistēmas objektiem. „SAP Screen Personas 3.0” sistēmas administrēšanas rīki un utilītprogrammas ir izstrādātas ABAP programmēšanas valodā „SAP Netweaver 7.40” izstrādes vidē, izmantojot principu Modelis – Skats – Kontrolieris.

„SAP Screen Personas 3.0” is a system developed by „SAP SE” company. SAP Screen Personas allows customers to increase productivity by personalizing their ERP screens using flavors. This technology enables not only update of user working environment using modern user interface standards, but also personalization of specific SAP transaction considering how and which user uses them for. One of important system components is administration transaction, where, using available administration tools and utility programs, user with administration rights can perform necessary tasks on flavors and other objects of „SAP Screen Personas 3.0”. „SAP Screen Personas 3.0” administration tools and utility programs were developed in ABAP programming language, using SAP Netweaver 7.40 integration development environment and Model - View - Controller pattern.
SAP Screen Personas 3.0 administrator and utility tools development
Keywords: Datorzinātne; SAP transakcija; Personalizēts ekrāns; Administrators; ABAP