Fonētiskie mākslinieciskās izteiksmes līdzekļi reklāmās - Seraja, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2014)
Šī bakalaura darba tēma ir „Fonētiskie mākslinieciskās izteiksmes līdzekļi reklāmās”. Darba mērķis ir atrast fonētiskos mākslinieciskās izteiksmes līdzekļus izvēlētajās drukātajās reklāmās, analizēt cik bieži tie parādās reklāmās un kādas ir to funkcijas. Pirmais pētījuma posms bija savākt un analizēt teorētisko literatūru par fonētiskajiem mākslinieciskās izteiksmes līdzekļiem un reklāmu diskursu. Otrais posms bija analizēt tos izvēlētajās reklāmās, izmantojot teorētiskās atziņas. Analīze parādīja, ka visbiežāk tiek izmantoti tādi izteiksmes līdzekļi, kā onomatopija, aliterācija un asonanse, atskaņa un ritms un ka to loma reklāmās ir padarīt valodu atpazīstamu patērētājiem. Šis pētījums palīdz saprast fonētisko mākslinieciskās izteiksmes līdzekļu nozīmi reklāmās. Atslēgas vārdi: stilistika, fonētiskie mākslinieciskās izteiksmes līdzekļi, drukātā reklāma, diskursa analīze

The topic of this Bachelor’s Thesis is “Phonetic Stylistic Devices in Advertisements”. The aim of the paper is to find phonetic stylistic devices in print advertisements, analyse how frequently they appear in the advertisements and what their functions are. The first phase of the research was to collect and analyse relevant theoretical information on phonetic stylistic devices and advertising discourse. The second phase was to analyse them in the selected advertisements, applying the theory found. The analysis showed that the most frequently used stylistic devices are onomatopoeia, alliteration and assonance, rhyme and rhythm and that their role in the advertisement is to make the language memorable for the potential customer. This research helps to understand the importance of phonetic stylistic devices in advertising. Key words: stylistics, phonetic stylistic devices, print advertisements, discourse analysis
Phonetic Stylistic Devices in Advertisements
Keywords: Valodniecība