Picērijas darba optimizācijas sistēma un mājaslapa - Viļuma, Alise Linda (Latvijas Universitāte, 2019)
Izstrādātā sistēma ir paredzēta picērijas darba optimizēšanai. Sistēma iedala tās lietotājus četrās lomās: administratori, pavāri, viesmīļi un viesi (tiek saukti arī par klientiem). Administratori var pievienot un pārvaldīt datubāzē saglabātos datus un viņiem ir pieeja uz gandrīz visām sistēmas funkcijām. Viesmīļiem un pavāri var skatīt saglabātos datus un mainīt pasūtījumu statusus, bet viesmīļi var arī ievadīt pasūtījumus. Sistēmas datubāze uzglabā informāciju par pasūtījumiem, picām, sastāvdaļām un receptēm. Ar šo informāciju, sistēma var automātiski atjaunināt ēdienkartes saturu un informāciju par sastāvdaļām, tādējādi darbiniekiem ir vienmēr zināms, kuras picas ir iespējams izcept. Sistēmai papildus ir arī mājaslapa, kur klienti var veikt pasūtījumus un saņemt picas.

The developed system is intended for pizzeria’s work optimization. The system divides its users into four roles: administrators, cooks, waiters and guests (also known as clients). The administrators can add and manage the data saved in system’s database and have access to almost all system’s functions. Waiters and cooks can both view the saved data and change orders’ status, however waiters can also input orders. System’s database stores information about orders, pizzas, ingredients and recipes. With this data, system can automatically update menu contents and information about ingredients, therefore the staff can always be aware of which pizzas can be baked. The system comes with webpage for the pizzeria, where clients can place their orders and have their pizzas delivered.
Pizzeria's work optimization system and webpage
Keywords: Datorzinātne; IBM; IBM Notes; tīmekļa vietne; pārvaldības sistēma; picērija