Pašvaldības sadarbība ar reliģiskajām organizācijām sociālo pakalpojumu nodrošināšanā Rīgā - Kleins, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2009)
Autora interešu objekts ir tradicionālo reliģisko organizāciju sociālais darbs. Pašvaldības organizētās sociālās drošības sistēmas kapacitāte ir nepietiekama, lai apmierinātu Rīgas iedzīvotāju materiālās, sociālās un garīgās vajadzības. Viens no risinājumiem ir iekļaut reliģisko organizāciju sociālos pakalpojumus Rīgas pašvaldības sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības sistēmā. Darba mērķis ir izpētīt iespējas iekļaut reliģisko organizāciju sociālos pakalpojumus Rīgas pilsētas sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības sistēmā. Darba gaitā autors nonāca pie secinājuma, ka reliģiskās organizācijas var būt tikai viens no papildinošiem Rīgas pilsētas sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības sistēmas elementiem. Pētījuma gadījuma analīze parādīja, ka ir iespējama veiksmīga un korekta sadarbība starp pašvaldību un reliģisku organizāciju.

Author’s object of interest is a social work of the traditional religious organizations. A capacity of the social safety system of municipality is insufficient to meet the material, social and spiritual needs of inhabitants residing in Riga. One solution is to incorporate the social services of religious organizations in the system of social services and social assistance. A goal of this paper is to study a possibility to incorporate the social services of religious organizations in the system of social services and social assistance of Riga. Author concludes that religious organizations could be only one of the complementary elements in the system of social services and social assistance of Riga. However a research proved, that there is possible a fruitful and correct collaboration between municipality and religious organization.
A collaboration of local government with religious organizations in sustaining social services in Riga
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)