REST arhitektūras stila pielietošana tīmekļa lietotņu izstrādē - Koikovs, Staņislavs (Latvijas Universitāte, 2009)
Daudzas mūsdienu tīmekļa lietotnes ignorē eksistējošos tīmekļa standartus, un pašas izstrādā saskarnes savu servisu publicēšanai. Tas samazina sadarbspējas iespējas un palielina tīkla latentumu, kas noved līdz to servisu mērogojamības problēmām. Tīmeklis ir izaudzis no dažiem simtiem apstrādājamo pieprasījumu dienā, līdz miljoniem apstrādājamo pieprasījumu sekundē bez manāmiem veiktspējas zudumiem. Piemērojot moderna tīmekļa pamatā esošo arhitektūras stilu parastām tīmekļa lietotnēm, varētu būtiski samazināt to mērogojamības, drošības u.c. problēmas. REST ir idealizēts tīmekļa lietotņu mijiedarbības modelis, kas ir pamatā modernajai tīmekļa arhitektūrai.

Many modern web applications ignore existing standards and develop their own interfaces to publish their services. This reduces interoperability and increases network latency, which in turn reduces scalability of the service. The Web grew from a few hundred requests per day to million requests per second without significant loss of performance. Applying the same architecture underlying the modern Web to web based services could improve existing and forthcoming applications. REST is the idealized model of a web application interaction and is the foundation of the modern web architecture.
Web application development using REST architectural style
Keywords: Datorzinātne