Probācijas dienesta funkcijas - Ose, Inga (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbā „Probācijas dienesta funkcijas” tiek pētīta probācijas sistēmas rašanās un darbība, kā arī probācijas dienestu izveide un to dažādās funkcijas. Pētījuma mērķi – rast risinājumus problēmām, kas saistītas ar Valsts probācijas dienesta darbību un notiesātajiem, veidojot ieteikumus veiksmīgai tālākai darbībai. Pētījuma uzdevumi – sīkāk izpētīt probācijas izveidi un darbību ārvalstīs, salīdzinot to ar probācijas darbību Latvijā, analizēt probācijas dienestu funkcijas gan Latvijā, gan ārvalstīs un atrast problemātiku Latvijas probācijas sistēmas darbībā. Pētījumā izteikts autores ieteikums par jaunu rehabilitācijas centru izveidi no ieslodzījuma atbrīvotajām personām, izveidot vienotu postpenitenciārās palīdzības sniegšanas sistēmu un veikt izmaiņas Krimināllikumā, biežāk nosakot pienākumu ārstēties no atkarībām.

In thesis „Functions of Probation Service” are researched development and operations of the probation system, establishment of probation services and their different functions. Purpose of the research – find a solution to problems related to convicts and operations of National Probation Service, while making recomendations for further successful work. Research tasks – research more about development and operations of probation abroad, comparing to probation in Latvia, analyze functions of probation service in Latvia and abroad and find issues in operations of probation system in Latvia. In the research author makes recomendations about new social rehabilitation center establishment for ex-prisoners, creation of united post-penitentiary assistance system and make changes in Criminal Law, assigning addiction treatment obligation more often.
Functions of Probation Service
Keywords: Juridiskā zinātne