Dažādu mākslīgā intelekta risinājumu pielietojums e-komercijā - Pelle, Roberts (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darbā “Dažādu mākslīgā intelekta risinājumu pielietojums e-komercijā” tiek apskatīti un analizēti dažādi mākslīgā intelekta risinājumi, kas tiek izmantoti e-komercijas vietņu un sistēmu izstrādē, kā arī tiek veikta to praktiska realizācija ar e-komercijas satvaru palīdzību. Darba mērķis ir noskaidrot, kā mākslīgā intelekta attīstība ietekmē mūsdienu e-komerciju, izpētīt visbiežāk pielietotos mākslīgā intelekta risinājumus e-komercijas vietņu un sistēmu izstrādē, noteikt to priekšrocības un trūkumus un īstenot tos praktiskā veidā. Pēc šo risinājumu realizācijas iegūtie rezultāti tiek apkopoti un salīdzināti ar tiem rezultātiem, kas iegūti bez mākslīgā intelekta risinājumu pielietošanas.

The bachelor’s thesis examines and analyzes various artificial intelligence solutions that are used in the development of e-commerce sites and systems, as well as their practical implementation with the help of e-commerce frameworks. The aim of the work is to find out how the development of artificial intelligence affects modern e-commerce, to study the most commonly used artificial intelligence solutions in the development of e-commerce sites and systems, to identify their advantages and disadvantages and to implement them in practice. The results obtained after the implementation of these solutions are summarized and compared with the results obtained without the application of artificial intelligence solutions.
Applications of various artificial intelligence solutions in e-commerce
Keywords: Datorzinātne; e-komercija; mākslīgais intelekts; sarunbots; mašīnmācīšanās