Pastiprinātas bumbas žonglēšanas saistība ar bumbas izjūtu U-15 vecuma grupā - Jemeļins, Antons (Latvijas Universitāte, 2022)
Pamatideja kādēļ autors veica šo pētījumu - saprast, vai bumbas žonglēšana uzlabo bumbas izjūtu un padara futbolista tehniskās darbības uz laukuma efektīvākas. Vai ikdienu žonglējot futbolista kontakts ar bumbu kļūst elastīgāks? Vai bumbas pieņemšanas kvalitāte uzlabojas? Pētījuma mērķis - izpētīt respondentu (U-15 vecuma grupas) bumbas žonglēšanas prasmju dinamikas attīstību un tā saistību ar kopējo tehnisko sagatavotības līmeni. Pētījuma laikā respondenti veltīja pastiprinātu uzmanību žonglēšanas un bumbas pieņemšanas vingrinājumiem. Ar kontroltestu vingrinājumu un anketēšanas palīdzību autors salīdzināja, apkopoja un analizēja saņemtos datus. Rezultātā var skaidri redzēt, ka bumbas žonglēšanas skaits un žonglēšanas kvalitāte ir uzlabojusies praktiski visiem pētījuma dalībniekiem. Analizējot rezultātus ir grūti apstiprināt, ka žonglējot pastiprināti uzlabojas tieši bumbas izjūta. Pamatojoties uz veikto pētījumu kvalifikācijas darbā tika izdarīti secinājumi un rekomendācijas. Pētījuma periods ir 2 mēneši.

The basic idea of why the author is doing this research is to understand whether juggling the ball improves the feeling of the ball and makes the player's technical activities on the field more effective. Does daily juggling make a footballer's contact with the ball more flexible? Is the quality of ball receiving improving? The main goal of the research is to study the development of the dynamics of the juggling skills of the respondents (U-15 age group) and its connection with the general level of technical preparedness. During the study, respondents paid increased attention to ball juggling and ball-receiving exercises. The author compared, summarized and analyzed the received data with the help of control tests exercises and questionnaires. As a result, the number and quality of juggling of the ball has improved for mostly all study participants. Analyzing the results, it is difficult to confirm that juggling improves the feeling of the ball. Based on the performed research in the qualification work were made conclusions and recommendations. The study period is 2 months.
The relationship between intensified ball juggling and ball feeling(first touch) in the U-15 age group
Keywords: Sporta zinātne; futbols; bumbas žonglēšana; bumbas izjūta; kontroltests