Vēdiskās filozofijas atspoguļojums nacionālsociālistiskās Vācijas ideoloģijā: Heinrihs Himlers no reliģijas psiholoģijas skata punkta - Baer, Maxim (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbā tiek veikts nacionālsociālistiskās Vācijas ideoloģijas salīdzinājums ar hinduisma svētajiem rakstiem un reliģijas psiholoģijas profesora Antona Boizena grāmatā aplūkotājiem ārprātības gadījumiem. Darba galvenais mērķis ir izveidot SS struktūru vadītāja Heinriha Himlera profilu no reliģijas psiholoģijas skata punkta. Tiek aplūkoti un kritiski novērtēti fenomeni ka pozitīva kristietība un fīrera kults, ka arī izvirzīta tēze, ka, skatoties no reliģijas psiholoģijas skata punkta, Heinrihs Himlers bija „neofīts”, jeb nepatiess entuziasts, kas tikko sācis iet garīgas pilnveidošanas ceļu.

In this Bachelor thesis we compare the ideology of Nazi Germany with the holy scriptures of Hinduism and the insanity cases studied by the professor of religious psychology Anton Boisen. The main aim of the thesis is to create a profile of the ReichsfŅhrer-SS from the viewpoint of religious psychology. We are looking at and critically evaluating phenomena like positive Christianity and the FŅhrer cult, also putting forward the thesis that Heinrich Himmler has been what from the viewpoint of religious psychology can be referred to as a “neophyte”, or a false enthusiast who has just entered the path of spiritual fulfillment.
Reflection of the Vedic Philosophy in the Ideology of National Socialist Germany: Heinrich Himmler from the Viewpoint of Religious Psychology
Keywords: Valodniecība