Patvēruma meklētāju, bēgļu un personu ar alternatīvo statusu integrācija Latvijā salīdzinājumā ar citām ES valstīm - Šibajevs, Aivis (Latvijas Universitāte, 2011)
Šī maģistra darba autors ir pētījis patvēruma meklētāju, bēgļu un alternatīvo statusu ieguvušo personu integrāciju sabiedrībā, Latvijas un citu ES valstu kontekstā, kā Vācija, Lietuva, Čehija, Grieķija, Beļģija un Nīderlande. Maģistra darbā tiek analizētas problēmas, kas skar integrācijas jautājumus, kā arī aprakstītas Latvijas un citu ES valstu īpatnības saistībā ar patvēruma meklētājiem, bēgļiem un alternatīvo statusu ieguvušajām personām. Maģistra darbā tiek pētīta pašreizējā situācija patvēruma meklētāju, bēgļu un alternatīvo statusu ieguvušo personu integrācijā Latvijas sabiedrībā un cik veiksmīgi tā norit. Šī darba autors izvērtējot dažādu ES valstu integrācijas sistēmas un modeļus izvērtējot labāko modeli, iesaka Latvijas Republikai vispiemērotāko modeli, kurš jau ir ticis izveidots, taču nav ieviests praksē, kas būtiski var ietekmēt bēgļu integrāciju sabiedrībā.

The author of the Master Thesis is researching asylum seeker, refugee and persons with alternative status integration into Latvian and other EU country, like, Germany, Lithuania, Belgium, Czech Republic, Netherlands society. The Master Thesis deals with problems that are concern integration, and described Latvian and other EU country peculiarities concerning asylum seekers, refugees and persons with alternative status. In the framework of Master Thesis there is studied current situation on asylum seekers, refugees and persons with alternative status integration into Latvian society and how successful it is. The author of the Master Thesis, by evaluating different EU country integration systems and models, analyzing the most suitable one for Latvia, advises the most suitable model, which already has been created but has not been introduced into life, which substantially can influence refugee integration into society.
Asylmseeker, refugee and person with alternative status integration in Latvia in comparison with other EU countries
Keywords: Ekonomika