Lietotāja saskarņu ģenerācijas rīks - Šinkarovs, Artjoms (Latvijas Universitāte, 2007)
Dotais bakalaura darbs ir veltīts lietotāja vizuālās saskarnes veidošanas un atbalstīšanas problēmai. Darbā tiek apskatīta pieeja, ar kuras palīdzību ir iespējams izveidot lietotāja vizuālās saskarnes konfigurāciju, lai pēc tām no šīs konfigurācijas izveidotu dažādus lietotāja saskarnes veidus. Dotajā lietotāja saskarnes konfigurācijas veidošanai tiek izmantota speciāli izstrādāta bibliotēka Python programmēšanas valodā. Šī bibliotēka projektēta tādā veidā, lai to varētu viegli papildināt un paplašināt. Darbā arī tiek apsvērta šī risinājuma izmantošanas iespēja atkarībā no personālā datora ierīcēm un programmām ar dažādiem arhitektūras tipiem.

The Bachelor Paper under consideration deals with the problem of user’s interface creation and support. The paper studies the approach, which helps to create user’s interface configuration and transform it into various kinds of user’s interface. The paper uses a specially developed library in Python language to create user’s interface. The library has been made so that it can easily be adapted and enriched. The method can be also used for devices other than personal computer as well for a programms with a different architecture type.
User interface generation tool
Keywords: Datorzinātne