Elle un to iedzīvotāji ķīniešu budismā un daoismā - Kozlova, Linda (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbs „Elle un to iedzīvotāji ķīniešu budismā un daoismā” bija rakstīts lai iedzīļināties ķīniešu tautas prikšstatos par dzīvi pēc nāves. Dažādās reliģijās ir savs viedoklis par dvēseli un viņpasauli, daoismā un budismā ļoti spilgti un krāsaini aprakstīti dzīves un pēc nāves etapi. Darbā ir aprakstīti daoisma un budisma priekšstati par dvēseli, kādu lomu tā spēlē ķīniešu tautas dzīvē. Skaidri uzrakstīts kas notiek ar dvēseli un ķermeni pēc nāves un cik svarīgi tas bija. Ir zināms, ka pēc budisma ticības, pēc nāves cilvēks nokļūt pazemes tiesā, kur lemj kas ar viņu būs, ņemot vērā ko bija darījis dzīves laikā. Ja izskatīt šos desmit līmeņus, var skaidri saprast ko nevajag darīt lai dzīve pēc nāves nebūtu tik šokējoša. Teksta vidū aprakstīta elle un to iedzīvotāji, visas pārbaudes un darbarīķi, ar ko tiks mocīti cilvēki. Beigās vizuāli uztvērdamas izcilas elles gleznas, ar to palīdzību var labāk saprast cik tur ir šausmīga dzīvība, ja tā var teikt.

The Bachelor paper „Hell and it’s inhabitants in chinese buddhism and daoism” was written to immersed in chinese people idea about life after death. Different religions have it’s own conception about soul and afterworld, in daoism and buddhism very bright and colorful is described life’s and after death’s levels. In work is described daoism and buddhism ideas about soul, which part it takes in chinese people life. Clearly written what will happens with soul and body after death and how important it was. It is known, how belived in buddhism, man after death got into the underground judgment, where is solved what will happens with him, take into account what he done during the life. If review this ten levels, it’s easy to understand what not need to do to life after death would not be so shocking. In the middle of text is described hell and it’s inhabitants, all tests and instruments, with what will be people tormented. In the end visually persived famous pictures of the hell, with it’s help can better understand how awful is life there, if it’s possible to say that.
Hell and it’s inhabitants in Chinese Buddhism and Daoism
Keywords: Āzijas studijas