Investīcijas un to izvietošana pie komercsabiedrības pārpirkšanas - Kivlis, Andris (Latvijas Universitāte, 2009)
Investīcijas ir izdevumu kopums, kas ir veikts ar mērķi ieguldīt savu kapitālu dažādās ekonomikas un uzņēmējdarbības sfērās uz noteiktu laiku , ar nolūku gūt peļņu un sasniegt gan personiskos investēšanas mērķus, gan arī gūt pozitīvo sociālekonomisko efektu Darba mērķis ir izpētīt pieejamos investīciju veidus, izprast to analīzes metodes un nianses, izvērtēt iespējamos finansēšanas veidus un veikt investīcijas objekta finanšu analīzi, kā investēšanas piemēru par uzņēmuma pirkšanu. Investīcijas lielākoties tiek aplūkotas no 2 to ieguldīšanas mērķim: finanšu investīcijas un materiālās investīcijas. Valstiskā mērogā investīcijas ir ļoti nozīmīgas, jo ļauj piesaistīt papildus kapitālu ekonomikas attīstībā. Valsts investīciju mērķis ir gūt sabiedrības labumu, turpretī privāto investīciju mērķis ir gūt labumu sev. Investējamajam kapitālam pastāv noteikta cena, kuru var matemātiski aprēķināt. Pirms investīcijām, ir jāanalizē gan investīciju objekta cena, gan arī tā finanšu stāvoklis. Finanšu stāvokli nosaka finanšu koeficentu kopums – rentabilitātes koeficentu, likviditātes koeficentu, finanšu sviras koeficenti kā arī lietišķas aktivitātes koeficenti. Investējamā objekta finanšu stāvokļa analīze sastāv no koeficentu aprēķiniem, kuri norāda noteiktas likumsakarības. Šos koeficentus nedrīkst apskatīt atsevišķi vienu no otra, kā arī no bilances datiem. Šī analīze ir visu koeficentu un bilances datu savstarpēji saistīts secinājumu kopums, kurš ļauj investoram novērtēt finanšu situāciju investīciju objektā. Darbs sastāv n 76 lapaspusēm.

Investment is expenses, whose aim is to invest in economical fields and entrepreneurship, with profit gaining purpose. This profit purpose can be personal, or social. This project goals is to analyze investment kinds, to understand methods of investment analysis, to evaluate investment financing aspects and to make object finance analysis, as investment example, when company is purchased. There are 2 investment aims: investment in assets, and investment in stocks and bonds. International investments are very necessary for country, because additional capital is gained to grow of economical development. Government investments goal is to make social success, private investment goal is to make own success. There is special price for capital, which is used for investing, and it can be calculated. The price of investment object and financial situation has to be evaluated, before making invest capital in investment object. Financial situation can be evaluated by – profitability, liquidity, financial leverage index. Financial situation analysis of investment object consists of special indexes, which shows legitimacy, profitability and financial leverage. This index is to be analyzed together, as one object. Moreover, this index has to be analyzed in group with balance sheet data. This complex analysis will guide investor to picture of company financial situation. Project consists of 76 pages.
Investments and Placing the Investments in Purchasing the Company
Keywords: Ekonomika