Autortiesību administrēšana - Savadogo, Aminata (Latvijas Universitāte, 2016)
Diplomdarbs "Autortiesību administrēšana" ir izstrādāts ar mērķi identificēt Latvijas likumdošanas un autortiesību administrēšanas organizācijas spēju pasargāt (literāro, muzikālo, horeogrāfisko u.t.t.) darbu autoru tiesības pasaulē un lokāli, īpaši pievēršoties mūzikas nozarei, un izstrādāt priekšlikumus turpmākai attīstībai autortiesību administrēšanas procesā. Autortiesību administrēšana ir jautājums, kas uztrauc daudzus darba autorus, it īpaši tos, kuru darbi tiek izplatīti arī ārpus Larvijas. Precīza un efektīva datu vākšana un apstrāde no citu valstu darbu izmantotājiem ir būtiska darbu autoriem un Latvijas mūzikas industrijas attīstībai kā tādai. Diplomdarbā ir apskatīti autortiesību teorētiskie aspekti, autortiesību starptautiskais tiesiskais regulējums, nodokļu no autoratlīdzības īpatsvars attiecībā pret Iedzīvotāju ienākuma nodokli un Valsts sociālām apdrošināšanas iemaksām, kas sastāda daļu no IKP, autora veiktā pētījuma, kas balstās uz ekspertu intervijām, rezultāti par autortiesību procesa dažādiem aspektiem Latvijā un citās valstīs, uz kuru pamata izvirzīti priekšlikumi Latvijas autortiesību pārvaldes un aizsardzības organizācijām.

The aim of the thesis "Authorright administration" is to identify ability of Latvian institution to protect rights of authors (composers, artists etc.), specially looking on music copyright, on international level and propose possible solutions for further successful development of copyright administration process in Latvia looking at the experience of other countries. Authorright administration is a question which makes authors worry, especially those authors, whose works are spread abroad. It is very important to authors and to music industry in general, to know that data about the usage of their works is collected properly. Thesis covers theoretical aspects of authorright, authorright legislation, proportion of the taxes paid by authors in relation to the personal income tax and social security contributions, which makes a part for share of GDP, and results of author`s research, based on expert interviews. Using the results of research author has proposed possible solutions for Latvian copyright administration institutions.
Authorright Administration
Keywords: Ekonomika; Autortiesības; Autortiesību administrēšana; Autortiesību pārvaldījuma organizācijas; Efektivitāte; Authorright