Kārtošanas algoritmu realizācijas analīze un optimizācija - Znotiņš, Aigars (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba „Kārtošanas algoritmu realizācijas analīze un optimizācija” mērķis ir apkopot populārāko kārtošanas algoritmu realizācijas un izpētīt, kuras no tām ir visefektīvākās konkrētu uzdevumu veikšanai, kā arī izveidot pētījuma metodoloģiju. . Bakalaura darba ietvaros ir izstrādāta testa datus ģenerējoša programma un algoritmu realizācijas saturoša programma, kas ir izmantojama laika mērījumu veikšanai. Programmas ir izstrādātas C++ programmēšanas valodā un darbinātas Linux un Windows vidēs ar 64 bitu arhitektūru. Izstrādājot darbu ir noskaidrots, kuras kārtošanas algoritmu realizācijas ir piemērotākās konkrētu uzdevumi veikšanai un ir izveidota pētījuma izstrādes metodoloģija.

The purpose of bachelor work „Sorting algorithms implementation analysis and optimization” is to gather most popular sorting algorithms implementations and explore which ones are most effective in specific tasks, also one more purpose is to create research methodology. For research was developed two programs. First program generate testing data sets, second - algorithms implementations containing program that is used for time measuring. Programs are developed in C++ programming language and runs on Linux and Windows environments on 64-bit architecture. In bachelor work author finds out which ones algorithms implementations are suitable for carrying out specific tasks and create research development methodology.
Sorting algorithms implementation analysis and optimization
Keywords: Datorzinātne