Revīzijas un iekšējās kontroles sistēmas problēmu izpēte SIA "Ķipītis-Roja" - Šteinbauma, Inita (Latvijas Universitāte, 2010)
Maģistra darba mērķis ir analizēt SIA Ķipītis-Roja iekšējās kontroles sistēmas realizāciju, ārējā audita atklāto kļūdu novēršanu sabiedrības turpmākajā darbībā un izstrādāt priekšlikumus sabiedrības iekšējās kontroles sistēmas uzlabošanai. Darba struktūru veido piecas nodaļas, kurās analizēta ārējā revīzija un iekšējās kontroles sistēmas nepieciešamība, dots SIA Ķipītis–Roja raksturojums, pētītas problēmas ārējās revīzijas gadījumā un veikta iekšējās kontroles sistēmas analīze. Rezultātā ir izstrādāti priekšlikumi iekšējās kontroles sistēmas uzlabošanai. Darbā veiktā analīze pamatojas uz LR likumdošanas un normatīvo aktu prasībām, speciālo literatūru, publikācijām periodikā, interneta resursiem un SIA Ķipītis-Roja nepublicētiem materiāliem. Atslēgvārdi: revīzija, gada pārskatu revīzija, nodokļu audits, iekšējā kontroles sistēma

The objective of the work is to analyse the realisation of internal control system in the LLC Ķipītis-Roja, prevention of external audit mistakes in the further actions of the LLC and to make suggestions for the LLC’s internal control system improvement. The work is made of five chapters in witch the external revision and the internal control system is analysed, a characterization of the LLC is given, the problems of external revision are explored, an internal control system analysis and suggestions for the internal control system improvement have been made. The analysis made in the work are based on the legislation and the normative documents of LR, special literature, publications in the media, resources from the internet and unpublished materials of the LLC. Keywords: revision, anual audit, tax audit, internal control system
The study of revision and the internal control system problems in the LLC "Ķipītis-Roja"
Keywords: Ekonomika