Kvalitātes nodrošināšana spējās (agile) programmatūras izstrādes projektos - Nuķis, Ēriks (Latvijas Universitāte, 2008)
Šajā darbā autors aplūko spējo izstrādes metožu priekšrocības, populārākās spējās izstrādes metodes un apraksta izstrādātu pielāgotu programmatūras izstrādes metodi, kas tiek veiksmīgi izmantota reālā projektā vairāk nekā gada garumā. Īpaša uzmanība tiek veltīta kvalitātes nodrošināšanas aspektiem un metodes iekļaušanai ISO 9001:2000 atbilstīgai kvalitātes vadības sistēmā, kas paver iespējas nodrošināt korektu spējo izstrādes principu ievērošanu visos izmantotajos projektos. Darbā tiek identificēti pieraksti, kurus nepieprasa saglabāt spējo metožu metodoloģijās, bet kuri nepieciešami, lai nodrošinātu atbilstību ISO 9001:2000 standarta prasībām. Autors apraksta procesus, kas veido šos pierakstus, saglabājot spējo metožu priekšrocības, iegūstot efektīvu programmatūras izstrādes metodoloģiju, kas atbilst kvalitātes vadības sistēmas prasībām. Atslēgas vārdi: spējā programmatūras izstrāde, kvalitātes vadības sistēma, ISO 9001:2000

Author in this thesis discusses advantages of agile software development and two most popular agile methods and describes adjusted self implemented method used in real software development project for more than a year. Special attention is paid to quality assurance aspects and merging method in ISO 9001:2000 certified quality management system that assures correct agile principle usage in all projects using this method. In thesis author also identifies records that are not required by agile methodologies but required to confirm with ISO 9001:2000 certified quality management system. Author describes additional processes that generates those records while keeping nature of agile software development method constructing effective and efficient software development method that confirms with quality management system requirements. Keywords: agile software development, quality management system, ISO 9001:2000
Quality assurance in agile software development projects
Keywords: Datorzinātne