Uzņēmuma vadības sistēma "Ozols" - pašvaldības grāmatvedības sistēmas risinājums - Grāvīte, Baiba (Latvijas Universitāte, 2007)
Darbā apskatīta uzņēmuma vadības sistēma „Ozols” kā risinājums Jūrmalas pašvaldības grāmatvedības uzskaitei, analizēta programmas piemērotība budžeta iestādes uzskaites prasībām. Galvenais sistēmas ieviešanas mērķis bija tas, ka visas iestādes strādā vienā sistēmā, iespējama atskaišu konsolidācija, kā arī kontrole. Programmas ieviešana arī ir palīdzējusi sakārtot organizatoriskas dabas jautājumus grāmatvedības uzskaitē. Pirmajā daļā pētīta un raksturota sistēmas funkcionalitāte. Apskatīta atsevišķi katra programmas sadaļa. Raksturotas arī sistēmas tehniskās iespējas un prasības. Otrajā daļā veikta dziļāka sistēmas analīze no dažādiem aspektiem. Aprakstīts programmas ieviešanas process. Analizēts piedāvātais konsolidācijas risinājums, kā arī sistēmas uzlabojumu, papildinājumu un kļūdu novēršanas process. Noskaidrots un apkopots lietotāju viedoklis par sistēmu „Ozols”.

Master work consider enterprise managing system analyse „Ozols”, which serve for local goverment of Jurmala accountancy. In this work analyse software adequate and accordance for budgetary institution requirements. The main system introducing goals was, that all institutions worked in one system, where are possible report consolidation and control. Program introduction helped to arrange organize questions in accountancy, that all budgetary institutions worked in equally principles, in that way also improve accountancy quality. In first part research and describe system functioning. There is inspect each part of software. Here is describe system tehnical facilities and requirements. In second part perfom more deep analysis out of different aspects. Describe program process of introduction. Here is analuse offer consolidation solutions. Also analyzed sustem enhancement, supplement and mistake elimination process. Clarified and summerized users opinions about „Ozols”.
Enterprise Management System "Ozols" - Self-govering Accounting Solution
Keywords: Vadībzinātne