Organizācijas kultūra un komunikācija valsts pārvaldē: Latvijas Republikas ministriju iekšējās komunikācijas analīze - Dzene, Sabīne (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba “Organizācijas kultūra un komunikācija valsts pārvaldē: Latvijas Republikas ministriju iekšējās komunikācijas analīze” mērķis ir izpētīt iekšējo komunikāciju Latvijas Republikas ministrijās un tās ietekmi uz organizācijas kultūru un darbinieku izpratni par to, kā arī veikt salīdzinājumu un sniegt priekšlikumus iekšējās komunikācijas uzlabošanai. Lai analizētu Latvijas Republikas ministriju iekšējo komunikāciju un kultūru, autore ir analizējusi teorijas par organizācijas kultūru, organizācijas komunikāciju, iekšējo komunikāciju un tās veidojošiem aspektiem, kā arī veikusi Latvijas Republikas ministriju Komunikācijas nodaļu/departamentu vadītāju intervijas un darbinieku aptauju. Pēc iegūtajiem datiem ir veikta datu analīze un izdarīti secinājumi par iekšējo komunikāciju un kultūru Latvijas Republikas ministrijās.

The aim of the Master’s thesis “Organizational culture and communication in public administration sector: internal communication analysis of Ministries of the Republic of Latvia” is to analyze the internal communication of the Ministries of the Republic of Latvia and its influence on the organizational culture and the employee’s understanding of it, as well as to make a comparison and provide proposals for improving the internal communication. To analyze the internal communication and culture of the Ministries of the Republic of Latvia, the author of this paper has analyzed theories on organizational culture, organizational communication, internal communication and its forming aspects, as well as has conducted interviews with the Head of the Communication departments of the Ministries of the Republic of Latvia and surveyed its employees. A data analyses has been done using the collected data and a conclusion has been made on the internal communication and culture of the Ministries of the Republic of Latvia.
Organizational culture and communication in public administration sector: internal communication analysis of Ministries of the Republic of Latvia
Keywords: Komunikācijas zinātne; organizācija; organizācijas kultūra; iekšējā komunikācija; Latvijas Republikas ministrijas