Velo infrastruktūras ieviešana Rīgā: Rīgas satiksmes organizēšanā iesaistīto pušu komunikācijas prakse un sabiedrības viedoklis - Ruskule, Maruta (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba “Velo infrastruktūras ieviešana Rīgā : Rīgas satiksmes organizēšanā iesaistīto pušu komunikācijas prakse un sabiedrības viedoklis” mērķis ir noskaidrot velo infrastruktūras ieviešanā iesaistīto pušu – Rīgas velo darba grupas vadītāja, Rīgas domes Satiksmes departamenta, kā arī divu viedokļu līderu – Latvijas Riteņbraucēju apvienības valdes priekšsēdētāja un Rīgas mēra – komunikācijas ietekmi uz sabiedrības viedokli par velo infrastruktūras attīstību Rīgā. Lai gūtu priekšstatu par sabiedrisko attiecību aktivitāšu realizēšanas atbilstību labai praksei, analizētas teorijas par publisko viedokli, pārliecināšanu, līderību un viedokļu līderiem, kā arī par vispārēju sabiedrisko attiecību lomu pašvaldībās. Tāpat darbā analizēti divu pētniecības metožu – anketēšanas un daļēji strukturēto interviju – dati.

The aim of master thesis “Cycling Infrastructure Implementation in Riga: Communication Practise of Involved Parties in Riga Traffic Organization and Public Opinion” is to analyse Riga City Council, Riga cycling work group, and two opinion leaders – Cycling Union of Latvia and Chairman of the Riga City Council – communication and its impact on the public opinion about cycling infrastructure in Riga. Author also analysed several theories on public opinion, persuasion, leadership and opinion leaders and examined the idea of effective public relations in local governments to link it with an empirical data. Data were gathered by using two research methods - questionnaires and semi-structured interview.
Cycling Infrastructure Implementation in Riga: Communication Practise of Involved Parties in Riga Traffic Organization and Public Opinion
Keywords: Komunikācijas zinātne; velo infrastruktūra; sabiedriskās attiecības pašvaldībās; velojoslas Rīgā; sabiedrības viedoklis