Projekts: SIA "Vidzemes muzikālais klubs LA Palma" dibināšana - Liepiņa, Liene Mairita (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba „Projekts: SIA „Vidzemes muzikālais klubs LA Palma” dibināšana” ietvaros ir izstrādāts biznesa plāns jauna muzikālā kluba izveidei Cēsīs. Projekta mērķis ir radīt jaunu muzikālo klubu Vidzemē, kas sniegtu iespēju, galvenokārt, Vidzemes novada iedzīvotājiem rast vēlamo atpūtas un izklaides vietu, kurā būtu iespēja patīkami pavadīt laiku pēc darba nedēļas un nereti apmeklēt mūzikas mākslinieku koncertus. Dibinot jaunu šāda veida uzņēmumu Vidzemē, rastos iespēja paplašināt pieejamo izklaides industrijas piedāvājumu klāstu dažādu vecuma grupu iedzīvotājiem, radīt jaunas darbavietas, kā arī sekmēt viesu piesaisti Cēsu pilsētai. Maģistra darba izstrādes laikā ir izvērtēts jauna muzikālā kluba dibināšanas process un veikta finanšu analīze pirmajiem trim uzņēmuma darbības gadiem. Maģistra darbs sastāv no septiņām nodaļām. Katrā no nodaļām tiek apskatīti dažādi būtiski aspekti, kas jāņem vērā, dibinot jaunu uzņēmumu. Izstrādājot maģistra darbu, tiek secināts, ka ir vērts uzsākt uzņēmējdarbību, dibinot muzikālo klubu. Gan prognozes, gan finanšu aprēķini norāda, ka muzikālais klubs laika gaitā kļūs rentabls un tas sekmīgi varēs attīstīties. Maģistra darba izstrādes ietvaros tiek izmantoti dažādi izmantotās literatūras avoti, tajā skaitā Latvija Republikas likumdošanā ietvertie likumi un regulas, latviešu autoru darbi, ārzemju autoru darbi, kā arī internetā pieejamie resursi.

The theme of Master thesis is „Project: SIA „Vidzemes muzikālais klubs LA Palma” establishment”, where is worked up business plan for the creation of a new musical club in Cesis. The project goals are to create a new music club in Vidzeme, where mainly Vidzeme residents could find the desired rest and recreational area and where they have the opportunity to spend quality time after the work week and visit often music artists concerts. Establishing a new company in Vidzeme this kind, there would be an opportunity to expand the available entertainment industry offers a range of different age groups of the population, create new jobs and to contribute to attracting visitors Cesis city. In Master's thesis is examined a new music club in the process of financial analysis carried out for the first three business years. Master's thesis consists of seven chapters. Each of the chapters is looking at various crucial aspects to be taken into account when setting up a new business. In conclusion it is concluded that it is worth to start a business by establishing a musical club. Both projections and financial estimates indicate that the musical club over time will become more cost-effective and it will be able to successfully develop. In Master's thesis there are used many different sources of literature, including the Republic of Latvia legislation includes laws and regulations, Latvian authors 'works of foreign authors' works, as well as online available resources.
Project: Establishment of SIA "Vidzemes musical club LA Palma "
Keywords: Finanses un kredīts; muzikālais klubs; Cēsis; Vidzeme; atpūta; izklaide