Eiropas Savienības fondu finasēto projektu 2007.-2013. gada plānošanas perioda analīze Kuldīgas novadā. - Frišfelde, Anete (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēmas „Eiropas Savienības fondu finansēto projektu 2007.-2013.gada plānošanas perioda analīze Kuldīgas novadā” izvēle saistīta ar perioda noslēgšanu 2015.gadā un rezultātu publicēšanu 2016.gadā, kas rod iespēju izanalizēt fondu darbību šaura reģiona ietvaros, kā arī ar šobrīd aktuālo satraukumu par iespējamo kraso finansējuma samazināšanu pēc 2014.-2020.gada plānošanas perioda, kas saistīts ar izmaiņām Eiropas Savienības politiskajā vidē. Darba mērķis ir analizēt, vai Eiropas Savienības fondu finansējuma piesaistē no 2007.-2013.gada plānošanas perioda ietekmējoša nozīme bija Kuldīgas novada pašvaldības sociālekonomiskajai situācijai un autonomajām funkcijām. Lai to sasniegtu, galvenie uzdevumi bija: apkopot informāciju par ES fondiem; veikt analīzi sociālekonomiskajiem faktoriem, kuri būtiski ietekmē investīciju nepieciešamību Kuldīgas novadā un kvantitatīvu analīzi ES fondu finansētajiem projektiem Kuldīgas novadā; balstoties uz ekspertu viedokļiem, noteikt svarīguma pakāpi Kuldīgas novada pašvaldības funkcijām 2007.-2013.gada plānošanas perioda ietvaros; analizēt realizēto ES projektu atbilstības atbilstoši funkciju svarīguma pakāpei. Darbs sastāv no ievada, trīs daļām, secinājumiem un priekšlikumiem, un bibliogrāfijas saraksta. Darba pirmajā nodaļā ir apkopota vispārēja informācija un teorētisks raksturojums par ES fondiem, kā arī to ietekme uz Latvijas tautsaimniecību. Otrajā nodaļā veikta Kuldīgas novada sociālekonomisko faktoru analīze periodā no 2007. gada līdz 2015. gadam. Trešajā nodaļā tika veikta kvantitatīva un kvalitatīva Kuldīgas novadam piesaistītā ES fondu finansējuma analīze. Bakalaura darbā izmantotās metodes ir informācijas apkopošana no Eiropas un valsts līmeņa plānošanas dokumentiem un saistošajiem valsts likumiem, statistikas datu analīze un internetā pieejamo resursu analīze, sintēzes metode, kvalitatīvā informācijas un datu vākšanas metode – ekspertu aptauja.

The subject of this study was chosen EU Funds investments in projects for the 2007-2013 period analysis in Kuldiga district as in 2015 was the end of a planning period and its results were published in 2016, which provides a chance to analyse management of funds in a narrow region. Additional reason for selection of this topic was the possibility of decreasing of fundings as a result of changes in EU political environment that is currently actual. The objective of this study is to analyse if the social-economic situation and autonomous functions of the regional government in Kuldiga district have had an impact on attraction of EU financial fundings in a period of 2007 - 2013. Goals of this study were to gather information about EU funds; analyse social-economic factors that had significant impact on necessity of investments in Kuldiga district, and make a quantitative analysis of funded projects in Kuldiga district; make a quantitative analysis of adjustments of EU fundings that were made by Kuldiga’s government. This study includes introduction, three main parts, conclusions and discussion, and bibliography. In the first chapter of this study an information and theoretical charasteristic of EU funds and their impact on Latvia’s economics was gathered. In the chapter two an analysis of social-economic factors during the 2007 – 2015 period was made. Chapter three contains a quantitative and qualitative analysis of adjustments of EU fundings in Kuldiga’s government. Based on results of those analysis, conclusions and suggestions for further use of EU funds were made.
European Union funds investments in projects for the 2007-2013 period analysis in Kuldiga district.
Keywords: Vadībzinātne; Kuldīgas novads; ES fondi; kohēzijas politika; darbības programmas; pašvaldības funkcijas