Ceļu satiksmes organizācijas tehniskie līdzekļi kā vispārīgie administratīvie akti. - Kajaks, Jānis (Latvijas Universitāte, 2013)
Darbā autors noskaidro, vai visi ceļu satiksmes organizācijas tehniskie līdzekļi ir vispārīgie administratīvie akti, kā arī noskaidro to procesuālos aspektus. Darbā tiek aplūkota arī satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu tiesiskā daba, kamēr tie neattiecas ne uz vienu ceļu satiksmes dalībnieku. Darba mērķis: Izpētīt ceļu satiksmes organizācijas tehniskos līdzekļus kā vispārīgos administratīvos aktus. Pētījuma rezultātā ir noskaidrots, ka tikai ceļa zīmes, ceļa apzīmējumi un luksoforu gaismas signāli ir vispārīgie administratīvie akti, tomēr arī starp tiem pastāv izņēmumi. Tiem ir vispārīgā administratīvā akta statuss arī tad, ja tie neattiecas ne uz vienu ceļu satiksmes dalībnieku. Atslēgvārdi: vispārīgais administratīvais akts, ceļu satiksmes organizācijas tehniskie līdzekļi, procesuālie aspekti, ceļa zīmes, ceļa apzīmējumi, luksoforu gaismas signāli, ceļu satiksmes dalībnieks.

The author of the paper will find out whether all technical means of traffic organisation are general administrative acts, and also clarify procedural aspects of technical means of traffic organisation. Finally the legal characterof technical means of traffic organisationwill be considered, unless they do not concern any participant of traffic. The aim of the paper: To study technical means of traffic organisation as general administrative acts. In the result of the study it was established that only traffic signs, road designations and traffic lights signals are general administrative acts, still there exist exceptions among them. They have the status of general administrative acts also in the events when they do not concern any of the participants of traffic. Key words: general administrative acts, technical means of traffic organisation, procedural aspects, traffic signs, road designations, traffic lights signals, participant of traffic.
Road traffic organization means as general administrative acts.
Keywords: Juridiskā zinātne