Krīzes ietekme uz nedzīvības apdrošināšanas tirgu Latvijā - Andža, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba „Krīzes ietekme uz nedzīvības apdrošināšanas tirgu Latvijā” mērķis ir, pamatojoties uz pieejamo literatūru un statistiskajiem datiem, analizēt krīzes cēloņu un seku ekonomisko ietekmi uz nedzīvības apdrošināšanas tirgu, kā arī izstrādāt priekšlikumus nedzīvības apdrošināšanas tirgus turpmākajām attīstības iespējām. Darbs sastāv no 3 nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek aprakstīta nedzīvības apdrošināšanas tirgus būtība. Otrā nodaļa ir veltīta nedzīvības apdrošināšanas tirgus analīzei. Trešajā nodaļā tiek veikta nedzīvības apdrošināšanas parakstītajo bruto prēmiju regresijas analīze. Apdrošināšana ir daļa no finanšu tirgus, tāpēc to ietekmē dažādi ekonomiski un sociāli procesi. Pēc krīzes iestāšanās nedzīvības apdrošināšanas tirgus piedzīvoja lejupslīdi, kā galvenais iemesls bija iedzīvotāju maksātspējas samazinājums. Bakalaura darbs sastāv no 62 lapaspusēm, 12 attēliem un 21 tabulas. Atslēgas vārdi: nedzīvības apdrošināšanas tirgus, krīze, ekonomiskie faktori.

The aim of the bachelor thesis „The impact of the crisis on the non-life insurance market in Latvia” is to analyze economic impact of causes and consequences of the crisis on the non-life insurance market, based on the available literature and statistical data, as well as to draw up proposals for the future development of non-life insurance market. Thesis consists of three chapters. The first chapter describes the nature of non-life insurance market. The second chapter is devoted to non-life insurance market analysis. On the third chapter is made a regression analysis of the non-life insurance gross premiums written. Insurance is a part of the financial market, so it depends on a variety of economic and social processes. After the crisis, non-life insurance market saw a decline, mainly caused by a decrease in the solvency of the inhabitants. Thesis consists of 62 pages, 12 figures and 21 tables. Key words: non-life insurance market, crisis, economic factors.
The impact of the crisis on the non-life insurance market in Latvia
Keywords: Ekonomika