Organizētās noziedzības grupējumu Jakudza ietekme uz Japānas sabiedrību 20. un 21. gadsimtā - Kampe, Rūdolfs (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba nosaukums ir "Organizētās noziedzības grupējumu jakudza ietekme uz Japānas sabiedrību 20. un 21. gadsimtā". Darbā tiek apskatīta Japānas organizēto noziedzības sindikātu jakudza vēsturiskā attīstība, to ietekme uz Japānas sabiedrību dažādos laika periodos. Padziļināti tiek apskatīta jakudzas un likumdevēju, un likumsargu savstarpējā mijiedarbība, jakudzas atšķirības no pārejas pasaules organizētajiem noziedzības grupējumiem, un kādu lomu tās dalība Japānas netipiski zemajā noziedzības līmenī. Japānas jakudza ir labi zināms simbols ārpus Japānas, taču tas ir arī ļoti bieži pārprasts Rietumu kultūrā, kā tas arī ir ar daudzām citām Austrumu lietām. Darba apjoms ir 54 lapas un iekļauj divas pamatdaļas, pielikumus, secinājumus un literatūras sarakstu. Japāņu vārdiem un terminiem ir izmantota oficiāla transkripcija latviešu-japāņu valodai ar pievienotiem hieroglifiem.

The title of Bachelor's thesis is "Effect of Organized Crime Groups Yakuza on Japanese Society during the 20th and 21st Centuries". In it Author takes a look at Japans organized crime syndicates yakuza development throughout history and the effect it has had throughout different time periods. Also a detailed look on yakuza interactions with legislative powers and police, their difference when compared to other organized crime groups and what role yakuza has had in Japan's low crime rates. Japan's yakuza is a well known symbol outside of Japan and so it is often misunderstood by Western cultures just like so many other Asia's peculiarities. Size of the thesis is 54 pages and includes two main bodies, attachments, conclusions and bibliography. For Japanese words official latvian-japanese transcription is used with Japanese characters attached.
Effect of Organized Crime Groups Yakuza on Japanese Society during the 20th and 21st Centuries
Keywords: Āzijas studijas