Komunikācija sociālajos medijos kā atpazīstamību veicinošs rīks populārajā mūzikā: mūziķa Chris Noah gadījums - Vjakse, Monta (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma ir “Komunikācija sociālajos medijos kā atpazīstamību veicinošs rīks populārajā mūzikā: mūziķa Chris Noah gadījums”. Darbā tiks apskatīta mūziķa Chris Noah jeb īstajā vārdā Krista Indrišonoka komunikācija un vai tā atspoguļojas vai iespaido viņa panākumus muzikālajā darbībā. Latviešu mūziķis Chris Noah rada kvalitatīvu popmūziku, ko varētu pielīdzināt pasaules līmeņa mūzikai, tomēr viņa atpazīstamība ir maza pat Latvijas teritorijā, iespējams, nepietiekamas komunikācijas dēļ. Ar šī darba palīdzību tiks noskaidrots vai tā ir apzināta rīcība – radīt labu mūziku un palikt nezināmam vai producentu un menedžera darbs ir bijis slikts, jo mūziķis nav guvis gana lielu atpazīstamību un neiekļūst topos un netiek novērtēts. Šī darba mērķis ir izpētīt sakarību starp latviešu mūziķa Chris Noah jeb Krista Indrišonoka radītās mūzikas novērtējumu, atpazīstamību Latvijā un mūziķa komunikāciju sociālajos tīklos. Teorijas daļā tiks apskatīta literatūra par komunikāciju, identitātes teoriju, digitālo identitāti, identitāti un medijiem, sociālās identitātes teoriju, sevis prezentēšanas teoriju, sabiedrisko attiecību jēdzienu, sabiedrisko attiecību lomu mūzikā, populāro kultūru, populāro mūziku un mūzikas industriju. Šajā darbā tiks pielietotas četras pētniecības metodes– gadījuma analīze, strukturētas intervijas, kvantitatīvā kontentanalīze un fokusa grupa. Darba struktūru veido ievads, teorētiskā daļa, metodoloģija, empīriskais pētījums, rezultāti un secinājumi, pateicības, izmantotā literatūra un pielikumi.

The topic of the bachelor’s thesis is ‘Social media communication as a recognition building tool. Case study: Chris Noah. This thesis will examine how Chris Noah (real name: Krists Indrišonoks) communicates on social media and whether it reflects on or influences his success in musical industry. Latvian musician Chris Noah creates pop music of seemingly high quality which could be suggested as world-class level, however, he isn’t quite as recognisable yet, not even in his home country Latvia. It could be suggested that this is due to insufficient communication on social media. This thesis will examine whether it was a deliberate action - to create quality music and remain unknown or perhaps the work of producers and managers hasn’t been up to standard, as the musician hasn’t gained enough recognition and is still unable to get to the top of the charts. The aim of this thesis is to study the link between the evaluation of the Latvian musician Chris Noah’s (or Krista Indrišonoka) music’s raitings, its recognition in Latvia and the musician's means of communicating on social media. The work will consist of communication literature, identity theory, digital identity, media and identity, the social identity theory, self-presentation theory, the concept of public relations, the role of public relations in music, popular culture, popular music and the music industry. Four research methods will be used in this thesis – case study, structured interviews, quantitative content analysis and focus group. The structure of this thesis consists of an introduction, a theoretical and a methodology part, empirical research, results and conclusions of the study, acknowledgments, referenced literature and appendices.
Social media communication as a recognition building tool in popular music: case study Chris Noah
Keywords: Komunikācijas zinātne; komunikācija; popmūzika; mūziķis; menedžments; sociālie tīkli