Eiro valūtas ieviešana Latvijā - Žera, Sandra (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēmas nosaukums ir „Eiro valūtas ieviešana Latvijā”. Eiropas Savienība ir drošs stabilitāti garantējošs patvērums un izaugsmes instruments tās dalībvalstīm, tajā skaitā kopš 2004. gada arī Latvijas valstij. Līdz ar iestāšanos Eiropas Savienībā, Latvija apņemas iet dažbrīd pat ne to vieglāko ceļu, lai veicinātu valsts veiksmīgu integrāciju Eiropas Savienībā un iestāšanos vienotas valūtas zonā, kas savā būtībā paredz stabilu valstu savstarpējo sadarbību un savienību. Diplomdarba mērķis ir atspoguļot to, ka valsts ekonomiskās izaugsmes veicināšanai ir nepieciešams tik riskants, tomēr arī ieguvumu pilns solis pretī eiro valūtas ieviešanai valstī, apzinoties arī draudus un iespējamos zaudējumus, kas var rasties valūtas ieviešanas laikā un pēc tās, pildot arī uzdevumu atspoguļot tālākās prognozes.

Bachelor’s work is entitled as "The introduction of the euro currency in Latvia." The European Union is a safe place for stability and an instrument for growth for the Member States including Latvija since 2004 as well. Since Latvia entered the European Union, it undertakes to go sometimes even not the simplest way to raise the successful integration into the European Union and to join the single currency area, which in its essence provides a secure cooperation and union of the Member States. Graduation work’s main aim is to reflect the fact that the country's economic growth is necessary so risky, but also a step towards the full benefits of the euro currency in the country, aware of the risks and potential losses that may occur in currency during and after the exercise in order to reflect subsequent forecasts.
The introduction of the euro currency in Latvia
Keywords: Ekonomika