Izskaidrot un saprast: ko tas nozīmē modeļ-bāzētā izziņas modelī? - Podnieks, Kārlis (Latvijas Universitātes 76.zinātniskā konference, 2018)
Ko tad nozīmē izprast pasauli? Mans priekšlikums: izmantojam stratēģiju B. Izprast pasauli nozīmē izgudrot efektīvus modeļbūves līdzekļus un iemācīties ar to palīdzību būvēt visus mums vajadzīgos modeļus. Neko vairāk izpratnes jēdzienā meklēt nevajag. Jūtamies vīlušies? Pietrūkst ierastās mistifikācijas?
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; Zinātnes filozofija; Modeļi; modelēšana; izskaidrojums; saprašana; izziņas modelis; philosophy of science; modeling; explanation; understanding; based model of cognition