Nusidawimai szwento Karawimo [Geschichte des heiligen Krieges] - (:unkn) unknown (Mette, 1814)
Grāmatā par varonīgo prūšu u.c. cīņām pret Napoleonu. Minēta Leipcigas kauja (Bataille de Leipzig), arī Tautu kauja (Völkerschlacht bei Leipzig, Битва народов), kas bija nozīmīga kauja pret Napoleona Bonaparta spēkiem no 1813. gada 16. oktobra līdz 19. oktobrim. Kauja norisinājās Saksijas karalistē, pie Leipcigas. Tajā Sestā koalīcija (Krievijas Impērija, Austrijas impērija, Prūsijas karaliste un Zviedrija) pieveica Napoleona spēkus un pēc kaujas Napoleons zaudēja kontroli pār teritorijām uz austrumiem no Reinas. Pēc kaujas beidza pastāvēt arī Reinas konfederācija. Grāmatā arī Kristiana Daniela Hasenšteina (Christian Daniel Hassenstein) tulkotas un sarakstītas dziesmas par varonīgajiem cīnītājiem Napoleona kara laikā. Geschichten der heiligen Kampfer, durch den die Preussen und andere Christen sich von der grimmigsten Tyranni befreiten. Mit einigen Liedern ... Den Lithauern zum nutzen aufgezeichnet und gedruckt. Turinyje: Prusams su prancuzais besiimant, ant pribudinnimo, pastiprinimo ir palinksminojimo : [20 Chr.D. Hassensteino verstų ir parašytų arba surinktų karo su Napoleonu laikų dainų]
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Eiropas vēsture. 19. gs.; Geschichte Europas. 19. Jh.; Eiropas karu vēsture. 19. gs.; Kriegsgeschichte Europas. 19. Jh.; Napoleons Bonaparts (1769-1821); Napoléon Bonaparte (1769-1821); Hasenšteins Kristians Daniels; Hassenstein Christian Daniel; prūši; Prußen