Ziņu portālu “Delfi.lv” un “Rus.Delfi.lv” komunikācijas salīdzinājums “Facebook” platformā - Suhareva, Anna (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darba „Ziņu portālu “Delfi.lv” un “Rus.Delfi.lv” komunikācijas salīdzinājums “Facebook” platformā” mērķis ir analizēt, kā mediju uzņēmums “Delfi” pielāgo saturu dažādām valodu grupām, vienlaikus pievēršoties auditorijas mijiedarbības paradumiem ar abu redakciju veidoto saturu. Mērķa sasniegšanai tika izvirzīti pētnieciskie jautājumi, kas balstīti uz lietojuma un apmierinājuma teoriju, kā arī uz empīriski iegūtiem datiem. Pētījumā izmantotas trīs metodes: daļēji strukturēta intervija, kvantitatīva satura analīze un auditorijas aptauja. Rezultātā tika identificētas būtiskas atšķirības starp latviešu un krievu auditoriju mijiedarbības paradumiem un atklāts, ka auditoriju iesaistes līmeni ievērojami ietekmē satura tematiskā specifika.

The aim of the bachelor thesis "Comparison of communication between news portals “Delfi.lv” and “Rus.Delfi.lv” on “Facebook” platform" is to analyse how the media company “Delfi” adapts its content to different language groups while focusing on the audience's interaction habits with the content produced by both editorial offices. To achieve this, the research questions were based on uses and gratifications theory, as well as on empirical data. Three methods were used: semi-structured interview, quantitative content analysis and audience survey. The results identified significant differences between the interaction patterns of Latvian and Russian audiences and revealed that the level of audience engagement is significantly influenced by the thematic specificity of the content.
Comparison of communication between news portals "Delfi.lv" and "Rus.Delfi.lv" on the "Facebook" platform
Keywords: Komunikācijas zinātne; “Delfi”; auditorijas paradumi; satura pielāgošana; sociālie mediji