Juridiskās hermeneitikas filozofiskie pamati: jautājums par viennozīmīgas intepretācijas iespējamību - Patmalnieks, Jānis (Latvijas Universitāte, 2008)
Šis maģistra darbs, kura tēma ir – Juridiskās hermeneitikas filozofiskie pamati: jautājums par viennozīmīgas interpretācijas iespējamību, sniedz ieskatu atziņās par juridiskās hermeneitikas jautājumiem, kā arī, analizējot filozofijas atziņas par saprašanas jautājumiem, pēta viennozīmīgas interpretācijas iespējamību juridisko normu iztulkošanā. Darbā ir aplūkoti vieni no spilgtākajiem hermeneitikas pārstāvjiem Emilio Beti, Hanss-Georgs Gadamers un Pols Rikērs, kuri savos darbos apskatījuši ne tikai filozofiskās idejas par saprašanas jautājumiem, bet arī pievērsušie juridiskās hermeneitikas problemātikai. Normu interpretācijas jautājumu aplūkojums no filozofijas atziņu viedokļa iespējams paver jaunu horizontu juridiskās metodoloģijas attīstībai.

The theme of this work is - Philosophical grounds of legal hermeneutics: question of possibility of unambiguous interpretation. It provides with a cognitions about questions of legal hermeneutics and analysing philosophical ideas about understanding searches for answer to question about possobility of unambiguous interpretation of legal provisions. In the work are considered ideas of such philospohers as Emilio Betti, Hanss-Georg Gadamer and Paul Ricoeur, who are between the brightest representatives of hermeneutic tradition. In their works they have considered not just ideas of universal understanding but have also adressed questions of legal hermeneutics. Analysing questions of legal hermeneutics from philosophical point of view may provide development of legal methodology with a new horizont of development.
Philosophical Grounds of Legal Hermeneutics: Question of Possibility of Unambiguous Interpretation
Keywords: Filozofija