Gruntsūdens virsmas noteikšana smilšainos nogulumos ar radiolokācijas metodi - Bērziņš, Dāvids (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbs „Gruntsūdens virsmas identificēšana smilšainos nogulumos ar radiolokācijas metodi” veltīts radiolokācijas metodikas attīstīšanai smilšainu nogulumu pētniecībā. Līdzšinējie pētījumi norāda uz to, ka gruntsūdens identificēšana smilšainos nogulumos ar radiolokācijas metodi ne vienmēr ir viennozīmīga. Minētais nosaka izvēlētās tēmas aktualitāti. Pētījumā tiek sniegts pētījumu teritorijas apraksts, izmantoto radiolokācijas un ģeoloģisko pētījumu apraksts, radiolokācijas ierakstu apraksts un interpretācija. Tāpat darbā iekļauts nogulumu paraugu mitruma daudzuma un granulometriskās analīzes laboratorisks novērtējums, iegūto rezultātu apraksts un to interpretācija, kā arī diskusija un izdarītie secinājumi. Atslēgas vārdi: ģeoradars, ģeofizika, Strenču novads, kvartāra terigēnie nogulumi

Bachelor’s thesis „Mapping groundwater table in sandy deposits using ground penetrating radar” is dedicated to improving radiolocation’s methodology in sandy deposits. Previous research shows that shallow groundwater’s identification in sandy sediments using ground penetrating radar is not always straightforward. This ensures topicality of the thesis. Bachelor’s thesis provides a description of the study area, applied research methodology, which includes measured geophysical records and geologic cross sections, and interpretation of obtained data. Laboratory analysis of grain size distribution and soil moisture are also included as well as discussion about the obtained data and conclusions about the possibilities of using ground penetrating radar for similar research in future. Keywords: Ground penetrating radar, applied geophysics, Stenču district (Latvia), quaternary terrigenous sediments
Mapping groundwater table in sandy deposits using ground penetrating radar
Keywords: Ģeoloģija